Gör en förfrågan

Jag vill veta mer om*

Klick på "skicka" beviljar att upp­gifter behandlas för att svara.

11 + 12 =

Möt en webbkreaktör

Design, text, kommunikation och webb är vad som fyller mitt huvud dagen lång, i mitt arbete som webbdesigner och webbredaktör. Datorer har jag ”alltid hållit på med”.  Började koda som 14-åring. När interaktiva medier slog igenom på allvar blev jag såld på alla nya möjligheter och hängde på.

Under den stora internetboomen jobbade jag med både video och interaktiva medier – ofta i spännande kombinationer. Många projekt hade starkt fokus på ”mediarikt” innehåll. Slutkunder var några av Sveriges största företag och förlag. Några projekt fick priser i Sverige och utomlands och omtalades i media. Välkommen hit och att höra av dig.

Är baserad i Bromma, nära centrala Stockholm, arbetar med kunder runt om i Sverige.

Magnus Kennedal,

Webbdesigner och webbredaktör

Bakgrund

Film och TV

Mitt arbete i mediabranschen började som reporter och filmrecensent redan under gymnasiet, men med mitt brinnande filmintresse ville jag mer.

Jag skrev, producerade och filmade senare filmkomedin ”Grattis det är måndag”. Filmen togs upp i TV-programmet Filmkrönikan och visades på flera festivaler, bland annat Göteborgs filmfestival. Efter det blev det jobb med storfilmer som ”Juloratoriet” och TV, reklamfilm, musikvideo med mera. I filmbranschen har jag främst jobbat bakom kameran men vid några tillfällen också framför. Ett roligt exempel var när jag, i en actionscen i thrillerserien Blueprint, fick jaga skådespelaren Peter Haber genom ett garage med draget vapen.
Växelbruket inom media fortsatte med jobb som videoredigerare (Veterinärerna för TV4, Sportnytt för SVT med mera) och projekt med både copy, design och webbproduktion.

Webb och interaktiva medier

I fem år jobbade jag på en av Sveriges större byråer inom interaktiva medier. Som webbredaktör har jag sedan arbetat med de flesta typer av innehåll och har hållit i projekt med design och utveckling av hela sajter (inklusive utförande och projektledning). Till det kommer arbete med strategi och sökoptimering. Sedan 2012 driver jag eget företag.