Presentation

Bild, text, kommunikation och webb – se där vad som fyller huvudet från morgon till kväll!

Datorer har jag ”alltid hållit på med”. När interaktiva medier slog igenom på allvar blev jag såld på alla nya möjligheter och hängde på. Under den stora internetboomen jobbade jag med både video och interaktiva medier – ofta i spännande kombinationer. Många projekt hade starkt fokus på ”mediarikt” innehåll. Slutkunder var stora företag som Telia, ABB, Ericsson, med flera. Några fick priser i Sverige och utomlands, andra omtalades i media.

Min verksamhet är baserad i Bromma, nära Stockholms city, men jag arbetar med kunder runt om i Sverige.

Magnus Kennedal, Webbdesigner och webbredaktör

Bakgrund

Film och TV

Mitt arbete i mediabranschen började som reporter och filmrecensent redan under gymnasiet, men med mitt brinnande filmintresse ville jag mer.

Jag skrev, producerade och filmade senare filmkomedin ”Grattis det är måndag”. Filmen togs upp i TV-programmet Filmkrönikan och visades på flera festivaler, bland annat Göteborgs filmfestival. Efter det blev det jobb med storfilmer som ”Juloratoriet” och TV, reklamfilm, musikvideo etc. I filmbranschen har jag främst jobbat både bakom kameran men vid några tillfällen också framför. Ett roligt exempel var när jag, i en actionscen i thrillerserien Blueprint, fick jaga skådespelaren Peter Haber genom ett garage med dragen pistol.
Växelbruket inom media fortsatte med jobb som videoredigerare (Veterinärerna för TV4 med mera) och projekt med både copy, design och webbproduktion.

Webb och interaktiva medier

I fem år jobbade jag på en av Sveriges större byråer inom interaktiva medier. Som webbredaktör har jag sedan arbetat med de flesta typer av innehåll och har hållit i projekt med design och utveckling av hela sajter (inklusive utförande och projektledning). Till det kommer arbete med strategi och sökoptimering. Sedan 2012 driver jag eget företag.

Utbildad och erfaren mediepedagog och kursledare

Jag håller även kurser för företag inom webb och video. Jag har högskoleexamen i pedagogik och har utbildat många både vuxna och ungdomar i video- och webbproduktion.

Magnus Kennedal med Steve Wozniak

Magnus Kennedal t.h. med Steve Wozniak, grundare av Apple med Steve Jobs och konstruktör till Apples första datorer.